Bir takım sorular (fazla zamanım yok lütfen acele yardım)
Bir takım sorular (fazla zamanım yok lütfen acele yardım)
Şimdi benim ders kitaplarım yeni geldi fakat kafam acayip karışık çünkü ocakta sınavım var tam 15 kitap üzerine çalışacağım ve zamanım anladığınız üzere çok kısıtlı bunalıma girdim şimdi ben diyelim ki ilk sınav için sadece 5-6 derse çalıştım ve başardım ötekileri başaramadım ama 5-6'yı başardım 2.sınavda ve yıl içersindeki 3.sınavda o 5-6 dersten başarısız alsam bile 1. sınavdaki o 5-6 dersin başarısı beni o 5-6 dersten kurtarırmı böylece 2.3sınavlara geri kalan dersler kalır mı mesela geri kalan 9-10 dersin 4-5 inide 2.sınavda kurtarıp bu sefer en sona kalcak 4-5 dersi başaramayıp sona saklamış olsam onlarıda o şekilde halletsem.. bu yıl sezonunu rahatça halletmiş olurmuyum.. lise2ye rahat girermiyim ? hiç kolay değil başaramazsın başarsanda zordur demeyin hedefim ilerler ise başarmış olurmuyum lütfen buna odaklanın cevaplarken... soru gayet net.. çünkü eğer dediğim gibi değil ise ben her sınav gününe kadar 15derse birden katılıp pek çoğunu başaramam bu imkansız.. imkanlı olsa bile ilk sınava sadece yaklaşık 1ay artı 10-15 gün var 15 ders imkansız.. yani özet geçersem 1.sınavda başardığım dersler 2.3.sınavlarda karşıma cıkacakmı cıksa bile 1.ide başardıysam önemi kalacak mı ??
Re: Bir takım sorular (fazla zamanım yok lütfen acele yardım
Merhaba; Cagocan
Kurtarmaz ayrıca 5-6 ders başarılı olduğun takdirde başaramadığın dersler muaf diye geçer. Ve bir daha ki sınava ertelenir.
Başarılı derslerden bir daha sınava girmezsin. Ayrıca ortak derslerin hepsinden geçmek zorunlusun ya da 3 kere muaf olman gerekir. Özellikle ağırlıklı dersleri yapamıyorsan onları seç ve 3 kere muaf olmaya çalış ve ileride senin için daha rahat olur.
Kurtarmaz ayrıca 5-6 ders başarılı olduğun takdirde başaramadığın dersler muaf diye geçer. Ve bir daha ki sınava ertelenir.
Başarılı derslerden bir daha sınava girmezsin. Ayrıca ortak derslerin hepsinden geçmek zorunlusun ya da 3 kere muaf olman gerekir. Özellikle ağırlıklı dersleri yapamıyorsan onları seç ve 3 kere muaf olmaya çalış ve ileride senin için daha rahat olur.
İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.
-
- Asistan
Öncelikle Sıkıntı yapmana gerek yok Alanın Alan yok olarak kayıt edildi sanırım O Yüzden ortak kredinin 80 olma zorunluluğu yok senin yapman gereken 192 kredi toplamak açık öğretimde lise 1 lise 2 gibi sınıflar yok kredi sistemi var 192 kredi topladın mı mezunsun o yüzden çalışırsan nekadar derse çalışabileceksen ona göre çalış ortak dersleri seçmeye bak onlardan 3 kez girip başarısız olursan muaf olursun muaf oldugun dersleri seçmene gerek yok 192 kredıyı yaptıgın ve hıc ortak ders kalmadıgı surece mezun olursun ama ortak dersın kalırsa ortak derslerı bıtırene kadar mezun olamazsın
Tamam gayet açık ve güzel bir şekilde yardımcı oldunuz ve rahatladım yeterince fakat aklımda soru kalmasın diye doğrumu anladım diye merak ettim yani kısacası özet geçersek bana 3 kere şans veriliyor 1yıl da ve zorunlu dersler ve 1 kaç seçebileceğin ortaklara muaf hakkı konuluyor geçtiğim ders o sezon boyunca karşıma çıkmıyor beni rahat bırakıyor..
ilk sınavda bütün hepsinden iyi not alsam bu direk diğer 2 sınavdan yırttın hadi hayırlı olsun kafan rahat mı oluyor bu kolaya kaçmak değilmi.. onuda geçtim uzatmış olmadan kısaltayım kısacası coğrafyayı ilk sınavda geçtim ikinci üçüncüde artık yok ama geçemedim baktım çok zorlanıyorum 3kez ondan kalkmaya bakıp yerine başkasını seçeyim yada bakmıyım başaramazsam öyle seçeyim. yani kısaca rahat rahat 5-6 derse odaklanabilirim her sınav öncesi bumudur eğer doğru anladıysam %100 olarak beni bilgilendirmiş olursunuz.. ama budur evet doğru anladın demiyorsanız lütfen son olarak anlamadığım o bir kaç kısmı düzeltirmisiniz.. budur diyorsanız sorun yok yeterince rahatladım ve sizlere teşekkür ederim (:
ilk sınavda bütün hepsinden iyi not alsam bu direk diğer 2 sınavdan yırttın hadi hayırlı olsun kafan rahat mı oluyor bu kolaya kaçmak değilmi.. onuda geçtim uzatmış olmadan kısaltayım kısacası coğrafyayı ilk sınavda geçtim ikinci üçüncüde artık yok ama geçemedim baktım çok zorlanıyorum 3kez ondan kalkmaya bakıp yerine başkasını seçeyim yada bakmıyım başaramazsam öyle seçeyim. yani kısaca rahat rahat 5-6 derse odaklanabilirim her sınav öncesi bumudur eğer doğru anladıysam %100 olarak beni bilgilendirmiş olursunuz.. ama budur evet doğru anladın demiyorsanız lütfen son olarak anlamadığım o bir kaç kısmı düzeltirmisiniz.. budur diyorsanız sorun yok yeterince rahatladım ve sizlere teşekkür ederim (:
Öncelikle şunu söyleyim sorunu oldukça karmaşık sormuşsun.
Sen liseye sıfırdan mı başladın önce bunu sorayım
Ben seni liseye sıfırdan başlamış farzederek cevabı ona göre vereyim.
Açık lisede öğrencinin asıl başarması gereken dersler ortak derslerdir. Bu arada ortak ve zorunlu ders aynı şeyler arkadaşım.
Şimdi sen ocak sınavı için 15 ders seçmişsin bu derslerin hepsini geçmeye çalış. Olmayacak iş değil. İlk sınavımda ben de 14 dersten girmiş ve 13 tanesini geçmiştim. Şimdiden sıkı çalışırsan olur. Forumda farklı yerlerde ders çalışma tarzını yazdık. Okuyabilirsin.
Sen ocak sınavı için seçmiş olduğun derslerden geçer not aldıklarını( en az 45 ) bir daha görmezsin. Ama mesela edebiyat-1 e ocak sınavında girdin ve geçtin. Bir daha ki dönem edebiyat-2 karşına çıkacak. Böyle böyle edebiyat 8 e kadar seçip geçeceksin. YA da her birinden 3 er kez sınava girip başarısız olacaksın ki muaf olasın. Ama o zaman hem zaman kaybı olur hem de kredisini alamazsın.
Mesela matematik 1 ve 2 zorunlu(ortak) derstir. Sen mat 1 i ocak sınavında geçersen bir daha mat-1 çıkmaz karşına zorunlu olarak. Ama mat-2 çıkar.
Bazı dersler 1-2-3-4-5-6-7-8 e kadar zorunludur ( edebiyat, dil anlatım, ingilizce, din ........)
Bazı derslerin 1-2-3-4 leri zorunludur ( coğrafya, tarih.... )
Bazı derslerin ise ise 1 ve 2 leri zorunludur ( mat, geo, kimya, fizik ..... )
Sen liseye sıfırdan mı başladın önce bunu sorayım

Ben seni liseye sıfırdan başlamış farzederek cevabı ona göre vereyim.
Açık lisede öğrencinin asıl başarması gereken dersler ortak derslerdir. Bu arada ortak ve zorunlu ders aynı şeyler arkadaşım.
Şimdi sen ocak sınavı için 15 ders seçmişsin bu derslerin hepsini geçmeye çalış. Olmayacak iş değil. İlk sınavımda ben de 14 dersten girmiş ve 13 tanesini geçmiştim. Şimdiden sıkı çalışırsan olur. Forumda farklı yerlerde ders çalışma tarzını yazdık. Okuyabilirsin.
Sen ocak sınavı için seçmiş olduğun derslerden geçer not aldıklarını( en az 45 ) bir daha görmezsin. Ama mesela edebiyat-1 e ocak sınavında girdin ve geçtin. Bir daha ki dönem edebiyat-2 karşına çıkacak. Böyle böyle edebiyat 8 e kadar seçip geçeceksin. YA da her birinden 3 er kez sınava girip başarısız olacaksın ki muaf olasın. Ama o zaman hem zaman kaybı olur hem de kredisini alamazsın.
Mesela matematik 1 ve 2 zorunlu(ortak) derstir. Sen mat 1 i ocak sınavında geçersen bir daha mat-1 çıkmaz karşına zorunlu olarak. Ama mat-2 çıkar.
Bazı dersler 1-2-3-4-5-6-7-8 e kadar zorunludur ( edebiyat, dil anlatım, ingilizce, din ........)
Bazı derslerin 1-2-3-4 leri zorunludur ( coğrafya, tarih.... )
Bazı derslerin ise ise 1 ve 2 leri zorunludur ( mat, geo, kimya, fizik ..... )

Eğer ocak sınavında mat-1 den edebiyat-1 den ingilizce- 1 den kalırsan mayıs sınavı için hem bunları tekrar seçeceksin hem de 2 lerini seçeceksin. Seçmezsen birikir ve mezuniyetin gecikir.

Kredi : Mezuniyet için her dersin verdiği not
Örnek: Matematik 1 sana 4 kredi verirken Din kültürü, Sağlık, Milli güvenlik derside 1 kredi veriyor
Mezuniyet için toplaman gereken kredi Alan yok blm için 192 'dir
Ortak ders : Zorunlu olduğun başarısız olsan dahi 3 defa sınava girmen gereken ders dir.
Muaf: 3 Defa sınava girip geçemediğin ders dir.
not : Muaf olduğun dersi bir daha seçmek zorunda değilsin
Bir hatırlatmada: Dil anlatım dersinden muafiyet söz konusu değildir Dil anlatım dersini geçene kadar sınava girmek zorundasın
Hatırlatmalar
Kredin 192 olsa dahi zorunlu dersin varsa diplomayı alamassın
Alan yok zorunlu dersler
Matematik 1 ve 2
Geometri 1 ve 2
Sağlık 1 ve 2
Milli güvenlik 1 ve 2
Kimya 1 ve 2
Biyoloji 1 ve 2
felsefe 1 ve 2
Fizik 1 ve 2
T.C inkilap tar 1 ve 2
Tarih 1. 2. 3. 4
Coğrafya 1. 2. 3. 4
Din kültürü 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
Dil Anlatım 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
Edebiyat 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
İngilizce 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
Yukarda verdiğim gibi bazı derleri sadece 2 dönem bazıları 4 dönemde bazılarıda 8 dönemde bitiyor
Ama ben tarih dersini çok seviyorum dersen tarih 5'i de seçmeli olarak 5. dönem seçebilirsin Mesela Fizik 1 'i geçtin veya muaf oldun bu demek degildir ki fizik 2 yi görmeyeceksin hayır mecbur fizik 2 yide göreceksin ya o dersi geçeceksin yada muaf olacaksın. Bir hatırlatma daha yapayım Dil Anlatım 1 Birinci dönem dersi ise Dil Anlatım 5 ise Beşinci dönemin dersidir. Ocak ayında birinci dönemin derslerini seçerken mayıs ayındaki sınavdada ikinci dönemin derslerini ve kaldıgın birinci dönem dersleri seçebilirsin inşallah anlatabilmişimdir
Örnek: Matematik 1 sana 4 kredi verirken Din kültürü, Sağlık, Milli güvenlik derside 1 kredi veriyor
Mezuniyet için toplaman gereken kredi Alan yok blm için 192 'dir
Ortak ders : Zorunlu olduğun başarısız olsan dahi 3 defa sınava girmen gereken ders dir.
Muaf: 3 Defa sınava girip geçemediğin ders dir.
not : Muaf olduğun dersi bir daha seçmek zorunda değilsin
Bir hatırlatmada: Dil anlatım dersinden muafiyet söz konusu değildir Dil anlatım dersini geçene kadar sınava girmek zorundasın
Hatırlatmalar
Kredin 192 olsa dahi zorunlu dersin varsa diplomayı alamassın
Alan yok zorunlu dersler
Matematik 1 ve 2
Geometri 1 ve 2
Sağlık 1 ve 2
Milli güvenlik 1 ve 2
Kimya 1 ve 2
Biyoloji 1 ve 2
felsefe 1 ve 2
Fizik 1 ve 2
T.C inkilap tar 1 ve 2
Tarih 1. 2. 3. 4
Coğrafya 1. 2. 3. 4
Din kültürü 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
Dil Anlatım 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
Edebiyat 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
İngilizce 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8
Yukarda verdiğim gibi bazı derleri sadece 2 dönem bazıları 4 dönemde bazılarıda 8 dönemde bitiyor
Ama ben tarih dersini çok seviyorum dersen tarih 5'i de seçmeli olarak 5. dönem seçebilirsin Mesela Fizik 1 'i geçtin veya muaf oldun bu demek degildir ki fizik 2 yi görmeyeceksin hayır mecbur fizik 2 yide göreceksin ya o dersi geçeceksin yada muaf olacaksın. Bir hatırlatma daha yapayım Dil Anlatım 1 Birinci dönem dersi ise Dil Anlatım 5 ise Beşinci dönemin dersidir. Ocak ayında birinci dönemin derslerini seçerken mayıs ayındaki sınavdada ikinci dönemin derslerini ve kaldıgın birinci dönem dersleri seçebilirsin inşallah anlatabilmişimdir
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.
havuz problemi gibi soru sormuşsun 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Evet liseye yeni başladım ve alansızım tek sayısalım geometri bir arkadaş hepsine çalış demiş benim için imkansız bu.. din kültürüne azcık göz atıp geçiyorum dil ve anlatım 1 ve 2 yi calısıyorum bide sağlık bilgilerine belki birazda ingilizceye göz atarım kolay gelen dersleri göz önünden çıkarıcam ve geri kalan zor derslerden 1 kaç soru bilsem 1 kaçta sallasam 8'i hepsi bulmasada hiç değilse 1-2 si denk gelse gelir yüküm hafifler.. zor ama uğraşcaz artık yapcak bir şey yok... hepinize çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı beni karmaşık sorularıma rağmen çok güzel aydınlattınız... sağolun.
evet zorluk çektim derdimi anlatmaktapskolog yazdı:havuz problemi gibi soru sormuşsun