Merhaba arkadaşlar. Alan seçtiğimizde ortak derslerin hepsini vermek zorunda mıyız ? Yani hepsinden muaf olmak zorunda mıyız ?
Birde şuan 46 kredim var sıkı bir çalışmada 2014 ortasında mezuniyet olabilir mi? Teşekkürler.
Not yaş 18 üstü.
Ortak dersler
Re: Ortak dersler
evet ortak derslerin hepsini ya vermelisin yada muaf olmalisin ve seneye mezun olabilmek için ortalama 24 25 kredi olman lazim her sinavda
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...
Re: Ortak dersler
Muaf olmak ve bir dersi vermek(geçmek) farklı şeyler. Geçtiğin bir dersin sorumluluğundan kurtulursun ve kredisini de alırsın. Ama muaf olduğun bir dersten sorumluluğun kalksa bile kredisini alamazsın. Yani bütün ortak derslerden muaf olmayı düşünmek çok yanlış bir şey. Hem mezuniyet uzar hem de krediler de sıkıntı yaşanır vs...CodeGrab yazdı:Merhaba arkadaşlar. Alan seçtiğimizde ortak derslerin hepsini vermek zorunda mıyız ? Yani hepsinden muaf olmak zorunda mıyız ?
Birde şuan 46 kredim var sıkı bir çalışmada 2014 ortasında mezuniyet olabilir mi? Teşekkürler.
Not yaş 18 üstü.
İster alanlı oku, ister alansız oku ortak ( zorunlu ) dersleri geçmek ya da muaf olmak zorundasın. ( dönemi 9 ve altı olanlar alanlı okuyamaz )
Şu an 46 kredin varsa ve yaşın temmuz sınavına girmeye müsait ise ocak, mayıs ve temmuz 2013 sınavlarında 30 ar kredi alsan 136 kredin olur. 2014 ocak ve mayısında da 30 ar kredi alsan 196 olur ve mezun olabilirsin mayıs ayında. Ama şunu da unutma mezun olmanın bir şartı en az 192 kredi biriktirmek diğer şartları ise toplam dönemin en az 8 olması ve hiçbir zorunlu dersinin kalmaması