kredi bilgisi

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ebruç
Çırak

kredi bilgisi

Mesaj gönderen ebruç » 15 Oca 2013, 00:28

Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum.Uzun bir aradan sonra (lise 2 2.dönem terk) kaldığım yerden başlıyayım dedim.Bu krediler hakkında hiç bilgim yok okulda soruyorsun cevap verende yok kredi bilgilerimde
Toplam dönemi:7
Okuduğu dönem:3
Toplam kredi:26
Alan kredi:0 yazıyor.
zaten bende 26 kredilik ders seçtim.Şimdi benim bu sınavı verirsem kalan kredim var mı?Ortak derslerde bu sınavı geçersem 22 tane ders daha var onlarıdamı vermek zorundayım.hepsini zamanında kalmadan verirsem okul ne zaman biter.
not:ben lisede okurken 2 buçuk dönemde liseyi bitiriyordum.Şimdi nasıl olacak YARDIIIM.......

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: kredi bilgisi

Mesaj gönderen kripton » 15 Oca 2013, 04:16

ebruç yazdı:Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum.Uzun bir aradan sonra (lise 2 2.dönem terk) kaldığım yerden başlıyayım dedim.Bu krediler hakkında hiç bilgim yok okulda soruyorsun cevap verende yok kredi bilgilerimde
Toplam dönemi:7
Okuduğu dönem:3
Toplam kredi:26
Alan kredi:0 yazıyor.
zaten bende 26 kredilik ders seçtim.Şimdi benim bu sınavı verirsem kalan kredim var mı?Ortak derslerde bu sınavı geçersem 22 tane ders daha var onlarıdamı vermek zorundayım.hepsini zamanında kalmadan verirsem okul ne zaman biter.
not:ben lisede okurken 2 buçuk dönemde liseyi bitiriyordum.Şimdi nasıl olacak YARDIIIM.......
Alanlar kalktı artık. Alansız okuyacaksınız. Şimdi de liseyi 2.5 yılda bitirme şansınız var. Toplam kredinizi en az 192 yapmalısınız. Zorunlu (ortak) derslerinizin hepsini vermek ya da muaf olmak zorundasınız. Yalnız muaf olunan dersin kredisini alamazsınız. Ortak dersleriniz kredinizi tamamlamaya yetmiyor ise seçmeli dersler ile tamamlayabilirsiniz.

Şu an 26 krediniz varmış. Ocak 2013 sınavından da 26 kredi aldığınızı farzedelim o zaman krediniz 52 olur. Kalır 140 kredi.

Mayıs ve temmuz 2013 sınavlarında 30 ar kredi alabilirseniz krediniz 112 olur.

Ocak mayıs ve temmuz 2014 sınavları ile de toplam 90 kredi alırsanız krediniz 202 kredi ile mezun olursunuz temmuz 2014 de.

Yalnız siz 2.5 yıl örgün lisede okumuşsunuz anladığım kadarıyla buna rağmen krediniz çok düşük gelmiş. Çoğu dersi geçememişsiniz sanırım.
Resim

ebruç
Çırak

Mesaj gönderen ebruç » 15 Oca 2013, 21:16

slm öncelikle cevabın için teşekkür ederim.yazdıklarınızı anladım.lisede okurken derslerimden hiç kalmadan geçtim taaki lise 2- 2.dönemden terk edene kadar ama niye 26 kredi onu anlamadım o zaman geçtiğim derslere ne oldu acaba eğer bu sınavı verirsem geriye 22 tane ortak dersim kalıyor onlarda 30 kredi falan yapıyor onu anlamadım zaten yinede teşekkür ederim... :roll:

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 15 Oca 2013, 21:25

30 kredi her dönemde seçtiğin derslerin toplamı yani 30 kredilik ders seçceeksin her sınavda :wink: yılda 3 kez sınav olcağına göre her ay sınav ful 30 kredi alırsan bir yılda 90 kredin olur...192 krediyi tamlamadan mezun olamassın
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön