Kredi

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
river

Kredi

Mesaj gönderen river » 01 Şub 2013, 20:47

Arkadaşlar lise sonda okuyorum ve şuan yaptırdım kaydımı 15 güne aktif olurmuş. Kredimi merak ediyorum çünkü ygs başvurusu yaptım. Sanırım lise 1 den lise 4 ün ilk dönemine kadar tüm notlarımla işlem yapılarak kredim hesaplanacak doğru mu ? bu birinci sorum :D

İkinci sorum ise bana vedikleri kağıtta her sınavda alınabilecek kredi 30 dur diyor. Mesela ben bu 11 ve 12 mayıstaki sınavlara girdim hepsinden başarılı oldum alabileceğim kredi 30 mu yoksa mesela dil anlatım dersinden 30 kredi alabiilirim matematik dersinden 30 kredi alabilirim gibi mi işliyor sistem?

birde lise sonda kayıt yaptırmış arkadaşlar not ortalamalarını ve kaç kredi geldiğini paylaşırsa aacaip rahatlayacağım bu sene kesinlikle üniversiteye girmem lazım çünkü

noxx
Doktor

Re: Kredi

Mesaj gönderen noxx » 01 Şub 2013, 22:38

river yazdı:Arkadaşlar lise sonda okuyorum ve şuan yaptırdım kaydımı 15 güne aktif olurmuş. Kredimi merak ediyorum çünkü ygs başvurusu yaptım. Sanırım lise 1 den lise 4 ün ilk dönemine kadar tüm notlarımla işlem yapılarak kredim hesaplanacak doğru mu ? bu birinci sorum :D

İkinci sorum ise bana vedikleri kağıtta her sınavda alınabilecek kredi 30 dur diyor. Mesela ben bu 11 ve 12 mayıstaki sınavlara girdim hepsinden başarılı oldum alabileceğim kredi 30 mu yoksa mesela dil anlatım dersinden 30 kredi alabiilirim matematik dersinden 30 kredi alabilirim gibi mi işliyor sistem?

birde lise sonda kayıt yaptırmış arkadaşlar not ortalamalarını ve kaç kredi geldiğini paylaşırsa aacaip rahatlayacağım bu sene kesinlikle üniversiteye girmem lazım çünkü
toplam 30 kredi dil ant ders başına 2 di

river

Mesaj gönderen river » 02 Şub 2013, 02:46

Yani 45 alsamda hepsinden 100 alsamda 30 kredi gelecek bumu sistem yani?

noxx
Doktor

Mesaj gönderen noxx » 02 Şub 2013, 04:17

river yazdı:Yani 45 alsamda hepsinden 100 alsamda 30 kredi gelecek bumu sistem yani?
45 veya 100 alman diploma notu etkiler

river

Mesaj gönderen river » 02 Şub 2013, 19:09

Üniversiteye girebilecekmiyim yani?

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 03 Şub 2013, 00:45

Puan : bir dersi sınavdan geçebilmek için 45 puan almak gerekir.
Not: Sınavda her dersten 20 soru çıkar her sorunun değeri 5 puan dır.
Bir dersi geçebilmek için 20 sorudan 9 doğru yapmak gerekir 9 doğru * 5 puan = 45
Bir hatırlatma 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor bilemediklerini salla gitsin.
Kredi: Her ders için verilen krediler farklı olabilir mesela Tarih 2 kredi verirken matematik 4 Edebiyat 3 kredi veriyor
Sınavda geçtiğin ders başına verilen kredilerin toplamı 30 dur Sen bu 30 kredinin hepsinide alabilirsin veya 14'ünüde 1 kredisini veya hiç kredide alamayabilrsin bu çalışma durumuna ve salladığın cevapların tutma ihtimaline bağlı.
Mezuniyet için toplam 192 kredi olması gerekiyor şunuda söyleyim ben 192 kredi yaptım mezunum diye bilmen için hiç ortak dersin kalmaması gerekiyor Ortak ders de ne diye bilirsin veya geçemessem tabi geçemessen 3 defa arka arkaya o dersi seçer yine geçemedinmi muaf olursun. Ve ortak derslerden alamadığın kredileri seçmeliden tamamlayabilirsin. Kafan biraz karışacak ama Dil anlatım dersinden muaf olunmuyor Dil Anlatım dersini geçmek mecburiyetindesin bir de üniversiteyi kazandın ama kredilerini tamamlayamadın devlet her sene bir ek sınav veriyor ek sınavlar sayesinde bazı derslerden muaf veya eksik kredilerini tamamlaya bilirsin ek sınava girebilmek için tek şart kredin 30 ve 30 dan aşağı olması gerekiyor inşallah kafanı karıştırmadan anlatmışımdır.
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön