Siz olsaydınız ne yapardınız

Herşey serbest...
Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Siz olsaydınız ne yapardınız

Mesaj gönderen emrah42 » 04 Mar 2013, 09:01

Merhaba arkadaşlar bu ingilizceyi geçmiş sorulardan 100 tanesini ezberledim geçen sınavda eger 5 tanesi çıkarsa kalanınıda sallarım 15 taneden 4 tanesini tututururum geçerim diye ama sadece 1 tanesi çıktı diger dersler gibi olmuyor ingilizce
Neyse ingilizce 7 ve 8 hariç kalan ingilizcelere 2 şer defa girdim bir daha girince ingilizceleri geçemedigim taktirde muaf olacagım ama 143 kredim var kalan kredi 49 acaba ingilizce 7 ve 8 mayıs ve temmuzdada ingilizce 8'i seçsem bütün ingilizcelerden 2 defa girmiş oluyorum ve 49 krediyi ingilizceleri seçmeiğim için rahat rahat tamamlamış kredilerimide 192 ye tamamlamış oluyorum ek sınavdada ingilizceleri seçeyim diyorum ek sınavla muaf olurum diye düşünüyorum Siz olsanız ingilizceleri ek sınavdamı seçerdiniz yoksa mayıs ve temmuz ayında mı seçerdiniz?
Kusura bakmayın biraz karışık oldu ama inşallah anlatabilmişimdir.
En son emrah42 tarafından 04 Mar 2013, 19:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

epidoras
Uzman Doktor

Re: Siz olsaydınız ne yapardınız

Mesaj gönderen epidoras » 04 Mar 2013, 10:08

emrah42 yazdı:Merhaba arkadaşlar bu ingilizceyi geçmiş sorulardan 100 tanesini ezberledim geçen sınavda eger 5 tanesi çıkarsa kalanınıda sallarım 15 taneden 4 tanesini tututururum geçerim diye ama sadece 1 tanesi çıktı diger dersler gibi olmuyor ingilizce
Neyse ingilizce 7 ve 8 hariç kalan ingilizcelere 2 şer defa girdim bir daha girince ingilizceleri geçemedigim taktirde muaf olacagım ama 153 kredim var kalan kredi 49 acaba ingilizce 7 ve 8 mayıs ve temmuzdada ingilizce 8'i seçsem bütün ingilizcelerden 2 defa girmiş oluyorum ve 49 krediyi ingilizceleri seçmeiğim için rahat rahat tamamlamış kredilerimide 192 ye tamamlamış oluyorum ek sınavdada ingilizceleri seçeyim diyorum ek sınavla muaf olurum diye düşünüyorum Siz olsanız ingilizceleri ek sınavdamı seçerdiniz yoksa mayıs ve temmuz ayında mı seçerdiniz?
Kusura bakmayın biraz karışık oldu ama inşallah anlatabilmişimdir.
Eğer mezun olabilmek için yalnızca 49 Krediye ihtiyacın var ise ve anladığım kadarı ile İngilizce 1-6 olanların hepsine 2 defa girdiysen, bu dersleri ikiye bölmen yönündedir benim tavsiyem.

Bence şu anda ek sınava ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan ek sınav şartlarını hazırlamak için kendini hazırlamanı öneririm. Galiba Ek sınavlara katılabilmek için 172 kredin olması gerekiyordu diye hatırlıyorum.

Muaf olmak adına;
Mayıs ayına; (Ya da temmuz)
1-3 (8 kredi) - Kendine 22 kredi alabileceğin ders seçersin.
Temmuz; (Ya da 1. Ek sınav)
4-6 (6 kredi) - Kendine 24 kredi alabileceğin ders seçersin
Temmuz sonuçları açıklanıncada 199 kredin olur? Bunun mezuniyet için yeterli olduğunu biliyordum ama alanın farklı olduğu için sanırım.
Bunun üzerine ek sınavda diploma notunu yukarı çekmek için uğraşırsın.

Bu önerim ile her iki sınav da kredi almış olursun hemde kaldıysa kek dersleri seçerek diploma notunu yükseltecek notlar toplarsın.
Bazen ağır gitmek; hiç gitmemekten daha iyidir ;)

İnş. bu sene mezun olursun... ;)
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

kenan16
Uzman

Mesaj gönderen kenan16 » 04 Mar 2013, 18:49

Yanlıs hesaplamışsın sanırım mezun olmana 49 değil 39 kredin kalmış :D

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 04 Mar 2013, 19:08

kenan16 yazdı:Yanlıs hesaplamışsın sanırım mezun olmana 49 değil 39 kredin kalmış :D

143 yazacaktım 153 yazmışım şimdi düzelttim
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

azrasu
Asistan

Mesaj gönderen azrasu » 04 Mar 2013, 23:42

bnce sen ing sona bırak nasıl olsa eylul sınavına hak kazırsan geçmiş dönem sorularını soruyolar oyle raht verrsn tabıı kiibtuun soruları ezberlemen lazımm

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 05 Mar 2013, 15:50

azrasu yazdı:bnce sen ing sona bırak nasıl olsa eylul sınavına hak kazırsan geçmiş dönem sorularını soruyolar oyle raht verrsn tabıı kiibtuun soruları ezberlemen lazımm

Geçmiş sınav sorularını soruyorlar ama ingilizce 7 ve 8 kitabı degişti bende öyle düşünüyorum ek sınava kredilerimi tamamlamış olarak girer ingilizcelere sadece muaf olmak için girerim diye önümde ek sınav hariç iki sınav var ve 49 krediye ihtiyacım var ingilizce 7 ve 8 mayıs ve temmuz ayında seçsem bile ingilizceleri geçemediğim taktirde 26 kredi mayıs 26 kredi temmuzda alıyorum ve 52 kredi yapıyor ortak dersler ingilizce hariç hepsi bitmiş oluyor ve 192 krediyi tamamlıyorum kalan ingilizcelere de sadece muaf olmak için ek sınavda giriyorum

Kalan ortak derslerim

Edebiyat 8
Dil anlatım 8
din kültürü 8
Trafik ve ilk yardım 2
ingilizce 2 den 8 e kadar ingilizce 2den 6ya kadar 2 şer defa sınava girdim bile bir de ek sınavda ikişer defa sınava girdiğimiz derslerden
üçüncü defa ek sınavda girersek muaf olunuyor degil mi? ek sınav diye birde muaf yapmazlarsa o kötü olur neyse inşallah bu sene mezun olacağım

“Serbest Kürsü” sayfasına dön