MAOL NE ZAMAN MEZUN OLABİLİRİM ÇOK ÖNEMLİ

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
crazy54

MAOL NE ZAMAN MEZUN OLABİLİRİM ÇOK ÖNEMLİ

Mesaj gönderen crazy54 » 12 Mar 2013, 03:19

Arkadaşlar mesleki açık lise için malesef fazla bilgili değilim onun için size soruyorum.Ben 2006 yılında meslek lisesinde öğrenimimi bitirdim(3 yıllık) ama mezun olmadım 5 dersten kaldım ve tasdiknamemi aldım.2012 eylül ayında mesleki açık öğretim lisesine kaydımı yaptırdım bu dönemki sınavlara girdim.Benim sorum şu ben 3 yıl okudum ama hocam bana 4 yılı baştan okuman lazım dedi.Şimdi açık lisede 4 yılı tamamlamak zorunda mıyım benim okuduğum 3 yıl boşa mı gitti yani daha erken bitirme imkanım yok mu?Çabuk cevaplarsanız sevinirim cevaplarınız için teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: MAOL NE ZAMAN MEZUN OLABİLİRİM ÇOK ÖNEMLİ

Mesaj gönderen emrahk » 12 Mar 2013, 03:33

Merhaba, maalesef 3 yıllık eski sistemden ayrılıp, AÖL'ye kaydolan birçok öğrenci mağdur oldu bu sebepten. 3 yıllık eski sistemle şuan okutulan 4 yıllık sistemin dersleri farklı olduğu için ders denklikleri yapılmıyor ve derslere yeniden başlamak zorunda kalınabiliyor. Dolayısıyla kültür dersi dediğimiz Matematik, Coğrafya gibi derslerinde örgünde geçtiklerin krediye çevrilmiştir zaten ve şuan öğrenci girişinde görüyorsundur. Ama meslek derslerin yanmıştır ve meslek dersi eğitimine 1. sınıftan yeniden başlaman gerekebilir haklılar.

Benim sana tavsiyem hazır 2. dönem kayıt yenilemeler başlamışken Halk Eğitim Merkezine bir dilekçe ile başvurup MAÖL'den, düz açık liseye geçişini yap. Bu sayede örgün lisende okuduğun ve geçtiğin kültür derslerinin kredilerinin üzerine sınavlara girer ve kısa sürede AÖL mezunu olabilirsin. Tabi illa ki meslek lisesi diplomasına ihtiyacım var diyorsan, 3 yıllık bir yüzyüze eğitime başlarsın.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

crazy54

Re: MAOL NE ZAMAN MEZUN OLABİLİRİM ÇOK ÖNEMLİ

Mesaj gönderen crazy54 » 12 Mar 2013, 05:26

cevabınız için çok teşekürler, mesleki açık liseye devam etmek benim için daha iyi olacak.

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön