ösym 2015 de degisicek

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
aysegül
Asistan

ösym 2015 de degisicek

Mesaj gönderen aysegül » 14 Mar 2013, 03:06

arkadaslar ösym sinavinda yapilan ygs lys sistemi degisecek sizin bu konuda bilginiz varmi sizce iyi yönde yoksa daha zor bir yönde degisicek ?

epidoras
Uzman Doktor

Re: ösym 2015 de degisicek

Mesaj gönderen epidoras » 14 Mar 2013, 03:32

aysegül yazdı:arkadaslar ösym sinavinda yapilan ygs lys sistemi degisecek sizin bu konuda bilginiz varmi sizce iyi yönde yoksa daha zor bir yönde degisicek ?
2010 yılında 2012 de değişecek dediler değiştiremediler 2013 de sarktı ve olmadı.
2011 de dediler ki 2014 de YGS yılda bir kaç defa lys 1 defa yapılacak. Buda olmadı 2015 e ertelediler ve ilk verilen vaadlerin gerçekleşmeyeceği her üniversitenin kendi sınavını yapacağı tezi ortaya atıldı. Taktir ilahi ne olur ve ne şekilde olur belli olmaz.

Bu işlerde önemli olan iktidarın yakınlarının ve yandaşlarının cebini doldurması ile alakalı, eğer kendi yakın ve yandaşlarının cebini dolduramayacaksa sistem olduğu gibi kalacaktır. Bu bugün ki iktidar için olmayıp genel bir tutumdur, kim gelirse gelsin aynısını yapıyor. Yalnız aslı astarı varmı bilinmez lakin bu iktidar herkesden çok yemiş :) Günahları boyunlarına.

Ben şahsen öğretim sisteminin değiştirilmesinden yanayım. Hemde kökten değiştirilmeli şu anda maalesef çok saçma!
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Mar 2013, 18:56

Hükümetten bir isim "üniversite sınavları kaldırılacak" diyor, diğer bir yetkili "sınav kalkmayacak, aksine senede 3-4 defa YGS yapılacak." diye konuya giriyor... :)

Sınav sistemi değişir değişmesine, ama öğrencinin işine gelecek, dersanelere ihtiyacın kalmayacağı bir sistem ülkemiz için hayal. Adı YGS olur, KGS olur önemi yok!.. :mrgreen:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

ROJHAN
Doktor

Mesaj gönderen ROJHAN » 14 Mar 2013, 19:01

kısacası çorboski bir bilgi kirliliği var. bence olağan üstü yök ve eğitim toplantısı yapılmalı
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.-Mevlana

HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 14 Mar 2013, 20:09

emrahk yazdı:Hükümetten bir isim "üniversite sınavları kaldırılacak" diyor, diğer bir yetkili "sınav kalkmayacak, aksine senede 3-4 defa YGS yapılacak." diye konuya giriyor... :)

Sınav sistemi değişir değişmesine, ama öğrencinin işine gelecek, dersanelere ihtiyacın kalmayacağı bir sistem ülkemiz için hayal. Adı YGS olur, KGS olur önemi yok!.. :mrgreen:
KGS iyidi :)
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana

ROJHAN
Doktor

Mesaj gönderen ROJHAN » 14 Mar 2013, 20:21

zaten kgs ogs hepsi hgs ye geçmeliydi. yani otomatik geçiş sistemine ortak sistem olmalıydı ama ekstra vergiler için türlü türlü sistemler çıkıyor.
ygs/lys de böyle 40 lira oraya 40 lira buraya vs vs yol parası ve zorunlu şehir dışı tercihler derken durumu zorda olan vadandaş zora giriyor.

HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 14 Mar 2013, 20:26

ROJHAN yazdı:zaten kgs ogs hepsi hgs ye geçmeliydi. yani otomatik geçiş sistemine ortak sistem olmalıydı ama ekstra vergiler için türlü türlü sistemler çıkıyor.
ygs/lys de böyle 40 lira oraya 40 lira buraya vs vs yol parası ve zorunlu şehir dışı tercihler derken durumu zorda olan vadandaş zora giriyor.

Hocam bize çabasız, uğraşsız ve sınavsız üniversite olmamalı, bize tutulmuş balıkları vermek bizi tembelliğe götürür.
Bize balık tutmayı öğretmeliler. Kişi çalışmadan okuyamamalı. Bence bu şekilde olmalı.

ROJHAN
Doktor

Mesaj gönderen ROJHAN » 14 Mar 2013, 21:07

sınavsız olmaz tabi. ama zorda olanlarıda görmek gerekir. bak ösym 10 yıldır bir türlü gerçek bir sistem oturtamadı. gerçekten bu memlekette iletişim eğitim ve sağlık ucuz olması gerekirken en fazla döner sermaye burdan kazanılıyor. ben şimdi fakultede tedavi görüyorsam her muayenemde 80 tl alınacak. peki sgk ne anlama geliyor her ay orayada veriyoruz. bence çok suskunuz.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 14 Mar 2013, 22:22

ROJHAN yazdı:sınavsız olmaz tabi. ama zorda olanlarıda görmek gerekir. bak ösym 10 yıldır bir türlü gerçek bir sistem oturtamadı. gerçekten bu memlekette iletişim eğitim ve sağlık ucuz olması gerekirken en fazla döner sermaye burdan kazanılıyor. ben şimdi fakultede tedavi görüyorsam her muayenemde 80 tl alınacak. peki sgk ne anlama geliyor her ay orayada veriyoruz. bence çok suskunuz.
Ülkemizde kavramakta güçlük çekilen bir husus var.

Karşılıksız/Bedelsiz hizmet. Karşılıksız ve bedelsiz hizmetten kastım hiç bir yaptırımı olmayan değil!

Devlet vatandaşlarına kâr etmeden hizmet götürmelidir. Maalesef ülkemizde bu durum söz konusu değil.
Bi bakan yardımcısına 8-10bin dolar maaş ve bir o kadar da aylık gideri olan araç kiralanır ve bu yüzden hizmetlerin fiyatları yükselir.
Hizmetin bedelini öderken aslında doktorun ya da işleminizi yaptırdığınız yerin masrafını değilde farklı kuruluşların açıklarını kapatıyoruz.

Kamuoyunda Doktorlar çok kazanıyor diye mübala ediliyor. Sizde Fakültede 80TL demişsiniz inanın o para doktorun cebine girmiyor, dönerden alacağı para hastabaşına bir kaç TL den fazla değil emin olabilirsiniz.

Ayrıca 6 yıl okuyan hekim 3-4 Bin TL
11 Yıl okuyup uzman olan 7,200TL-9,000TL maaş alıyor.

Tıp fakültesine girip 6 yıl okuyan kişi 80 bin yeni terim öğreniyor. Uzmanlık için bu durum katlanıyor elbette. Ben hak ettiklerini düşünüyorum. İnsan kendi hayatını kurtarması için servetini dökmezmiydi? Elbetteki herkes dökerdi. Devlet bunu fırsat bilip sağlık giderlerine yaptığı faiş zamlar ile halkı soymanın yeni tekniğini geliştirdi.

Ülkemizde
En çok Alkol - Tütün den vergi elde ediliyor
Arkasından sağlıktan ciddi gelir elde ediliyor.

6 Yıl okuyup pratisyen hekim olan kişi günde 50 hasta baksa kendi 100TL kendine 500TL devlete gider. Hani olurda pratisyen hekim çok kazanırsa diye üst limit koymuşlar 5900TL nin üstünde maaş alamaz.

Uzman hekimler içinde aynı şey geçerli, 11 yıl okuyup 50 hasta da 100 belki 200TL devlet 1000TL / 2000TL. Yine devlet için bir üst sınır olmaz iken uzman hekim için 8000-9000bin TL üst sınır bulunmakta.

Doktorun bir suçu yok yani. Devlet doktorların beden gücü üzerinden ciddi para kazanıyor hiç şüpheniz olmasın, devlet onlarca mislini kazanmasa doktorlara o kadar maaş vermez :)

*Devletin muayene ücreti 12TL diye hesapladım, bilmiyorum güncel fiyat ne kadar.

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön