AOF İÇİN
Re: AOF İÇİN
AÖF'yi tercih yapmak için en az 140 puan gerekli. Kontenjanlı bölümlerine yerleşmek için bu puanlar 300'e ve üstüne de çıkabilir, istenilen bölüme göre değişiyor. Ama genel olarak 140 puan alma şartı var. Bu puan için, YGS Türkçe ve Sosyal Bilimler testlerinden test başı en az 8-9'ar net yaparsan fazlasıyla yeterli olur...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
saol kontejanlı bölüm degil acık ögretim önemli cevabı aldım , sanırım soruyu boş bırakmak daha avantajlıı..emrahk yazdı:AÖF'yi tercih yapmak için en az 140 puan gerekli. Kontenjanlı bölümlerine yerleşmek için bu puanlar 300'e ve üstüne de çıkabilir, istenilen bölüme göre değişiyor. Ama genel olarak 140 puan alma şartı var. Bu puan için, YGS Türkçe ve Sosyal Bilimler testlerinden test başı en az 8-9'ar net yaparsan fazlasıyla yeterli olur...
AÖF'nin geçen yıl değişen sistemine göre zaten 4 yıllık neredeyse tüm bölümleri kontenjanlı oldu, ondan böyle söyledim. Mesela Türkiye'de bu bölümlerinden mezun olmayanın dövülecek konumda olduğu (o kadar mezunu var ki) İktisat, İşletme gibi bölümler geçen seneden beri kontenjan sınırlamasıyla öğrenci alıyorlar. Tabi öyle 300 puanla almasalar da, eğer 4 yıllık bir lisans bölümü istersen 200 puan ve üstü yapman yararına olacaktır.
Ayrıca eğer ön lisans istiyorsan, bir - iki bölüm dışında 140 barajını aşıp kesin yerleşebilirsin...
Ayrıca eğer ön lisans istiyorsan, bir - iki bölüm dışında 140 barajını aşıp kesin yerleşebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
2 yıllık düşünüyorum sınavda ne olur bilmem belki üstü gelir bilmediğimiz soruyu boş bırakmak mantıklı.emrahk yazdı:AÖF'nin geçen yıl değişen sistemine göre zaten 4 yıllık neredeyse tüm bölümleri kontenjanlı oldu, ondan böyle söyledim. Mesela Türkiye'de bu bölümlerinden mezun olmayanın dövülecek konumda olduğu (o kadar mezunu var ki) İktisat, İşletme gibi bölümler geçen seneden beri kontenjan sınırlamasıyla öğrenci alıyorlar. Tabi öyle 300 puanla almasalar da, eğer 4 yıllık bir lisans bölümü istersen 200 puan ve üstü yapman yararına olacaktır.
noxx yazdı:2 yıllık düşünüyorum sınavda ne olur bilmem belki üstü gelir bilmediğimiz soruyu boş bırakmak mantıklı.emrahk yazdı:AÖF'nin geçen yıl değişen sistemine göre zaten 4 yıllık neredeyse tüm bölümleri kontenjanlı oldu, ondan böyle söyledim. Mesela Türkiye'de bu bölümlerinden mezun olmayanın dövülecek konumda olduğu (o kadar mezunu var ki) İktisat, İşletme gibi bölümler geçen seneden beri kontenjan sınırlamasıyla öğrenci alıyorlar. Tabi öyle 300 puanla almasalar da, eğer 4 yıllık bir lisans bölümü istersen 200 puan ve üstü yapman yararına olacaktır.
Aynen bende ygsde bu yıl öyle yaptım mat ve fenden 2 şer tane yaptım gerisini boş bıraktım 4 yanlış bir doğruyu götürüyor...
@emrahk ben adalet istiyorum sanırım hesaplamalarıma göre 32-33 net çıkardım sözelden yani 210 civarı bir puan yapıyor bu puanın üstüne açık liseden puan gelcekmi? çünkü anadolu ünv. adalet 223 puan benim puanım 210 civarları...
Genel kültür/Mezun!
Adalet!
Adalet!
yetebilir sıralamaya bağlımatias26 yazdı:noxx yazdı:2 yıllık düşünüyorum sınavda ne olur bilmem belki üstü gelir bilmediğimiz soruyu boş bırakmak mantıklı.emrahk yazdı:AÖF'nin geçen yıl değişen sistemine göre zaten 4 yıllık neredeyse tüm bölümleri kontenjanlı oldu, ondan böyle söyledim. Mesela Türkiye'de bu bölümlerinden mezun olmayanın dövülecek konumda olduğu (o kadar mezunu var ki) İktisat, İşletme gibi bölümler geçen seneden beri kontenjan sınırlamasıyla öğrenci alıyorlar. Tabi öyle 300 puanla almasalar da, eğer 4 yıllık bir lisans bölümü istersen 200 puan ve üstü yapman yararına olacaktır.
Aynen bende ygsde bu yıl öyle yaptım mat ve fenden 2 şer tane yaptım gerisini boş bıraktım 4 yanlış bir doğruyu götürüyor...
@emrahk ben adalet istiyorum sanırım hesaplamalarıma göre 32-33 net çıkardım sözelden yani 210 civarı bir puan yapıyor bu puanın üstüne açık liseden puan gelcekmi? çünkü anadolu ünv. adalet 223 puan benim puanım 210 civarları...