mavigöz yazdı:düşünüyorum tam ders çalışıcaaam hoooop istek kaçıyo

Eskiler zahmetsiz rahmet olmaz derlermiş.
1. Gün tamamen özgürsünüz yatınız, kalkınız takılınız
2. Gün bir A4 kağıda aşağıda söylediklerimi yapın
Dik şekilde olan A4 kağıdını yatay şekilde ortadan ikiye eşit bölecek şekilde koparmadan ortasına yukarıdan aşağı cetvel ile çizgi çizin ve bu çizginin düz olmasına dikkat ediniz. Yamuk ya da farklı şekilde eğri olabilecek çizikler dikkat dağıtır.
Sol tarafa
A- Hedefinizi yazın
1. Hedefinize ulaşmak için 5 sorumluluk/görev vs. yapmanız gerekenleri yazın
2. Örnektir: ders çalışmalıyım
3. Örnektir: Kendime daha çok zaman ayırmalıyım.
4. Örnektir: Bol kitap okumalıyım.
5. Örnektir: Prensip ve alışkanlıklarımı hedefime göre düzenlemeliyim.
Yata şekilde kullandığımız A4 kağıdın sağ tarafına
B- Hedefinize ulaşmanızdaki engeller bölümü
1. Örnektir: Ders çalışmıyorum.
2. Örnektir: Kitap okumak istemiyorum.
3. Örnektir: Televizyon izlemek istiyorum.
4. Örnektir: İnternette gezmek istiyorum.
5. Örnektir: Uykuyu seviyorum, Amannnnn uyusam yeter... ver allah ver vs. vs. vs.

Buraya kendi 5 adet hedefinize gitmenizi engelleyen bahanenizi yazın.
3. Gün boyunca geleceğiniz için plan yapın!
4. Gün boyunca geleceğiniz için yaptığınız plana nasıl sadık kalırsınız düşleyin!
5. Gün 2 görev
Yarım gün boyunca geleceğiniz için yaptığınız planda ders çalışmanın hedefinize gidecek yol olduğunu kendinize inandırın.
Kalan diğer yarım gününüzde derslerinizin planını çıkartın.
Açın bir excel sayfası her ders için alt sekme oluşturun ve her sekmeye dersin ünitelerini ve konularını güzelce alt alta yazın.
(Eğer excel den anlıyorsanız bunu formüller ile destekleyerek ne kadarını bitirdiğinin % olarak görebilir ve bunun size azim sağlamasına yardımcı olabilirsiniz)
6. Gün ders çalışmaya başlayın ve mümkün olduğunca artık ara vermeyin, çalışmaya başladığınızda bu alışkanlık çok nankördür, ara verdiğinde bir daha çalışmak istemeyecek kadar nankör bir alışkanlıktır. Prensiplerinize ve alışkanlıklarınıza(yenisine) sahip çıkın.
Kendinizi ara ara uyarın! Ders çalışmıyorsanız ve internette geziyorsanız, - napıyorum ben? - Ders çalışmam lazım? - Bununla oyalanmamalıyım?
ve düşünün öyle ya da böyle allah ömür verdikçe yaşayacaksınız ve kısmetse 70 yaşınıza geldiğinizde ne yapıyor ve nerede nasıl olacaksınız?
Öğretmen olup, Mühendis olup, doktor, hemşire, memur, olup ya da x bir şey olup da 50 yaşınıza gelebilirsiniz. Bunların hiç biri olmadan "sıfır" olarak da 50 yaşına gelebilirsiniz. Geri dönüp baktığınızda övünç duyacağınız şekilde hareket edin, tercih sizin hangisini seçiyorsanız onun peşinden gidin!
İlerleyen süreçte B grubunda yazılı olanları halledebildiklerinizin üzerini çizin ve hayatınızdan onu çıkartın, Amacınız B tarafındakilerin hepsini prensip ve alışkanlıkta tamamen hayatınızdan çıkartarak üzerini çizmeniz.