Açık lise nasıl ders seçmeliyim

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mustafa t.

Açık lise nasıl ders seçmeliyim

Mesaj gönderen mustafa t. » 25 Mar 2013, 21:46

Ben açık liseye kaydoldum ve yeni kayıttan daha bugün çıktım halk eğitim merkezide derslerini seç gel kitapları verelim dediler.
Ben hangi dersler seçmeliyim bilmiyorum birşeyler seçtim ama doğru mu? Her dersten bir tane seçtim ve krediyi 30tamamlamak için birkaç dersi iki kere seçtim kafama göre seçtim ve yapabileceğimi sandığım ortak dersler seçtim seçmeli katmadım.
ama yanındaki sayılar nedir Geometri 5 Geometri 6 gibi ne farkı var birbirinden?

Resim
Bu derslerin arasından seçtiğim dersler;
Resim
Beni aydınlatır mısınız? İzlediğim bir vidyo sayesinde ki ALLAH çekenden razı olsun bir takım şeyleri biliyorum kredi 30yapmak gibi..

epidoras
Uzman Doktor

Re: Açık lise nasıl ders seçmeliyim

Mesaj gönderen epidoras » 25 Mar 2013, 21:53

mustafa t. yazdı:Ben açık liseye kaydoldum ve yeni kayıttan daha bugün çıktım halk eğitim merkezide derslerini seç gel kitapları verelim dediler.
Ben hangi dersler seçmeliyim bilmiyorum birşeyler seçtim ama doğru mu? Her dersten bir tane seçtim ve krediyi 30tamamlamak için birkaç dersi iki kere seçtim kafama göre seçtim ve yapabileceğimi sandığım ortak dersler seçtim seçmeli katmadım.
ama yanındaki sayılar nedir Geometri 5 Geometri 6 gibi ne farkı var birbirinden?

Beni aydınlatır mısınız? İzlediğim bir vidyo sayesinde ki ALLAH çekenden razı olsun bir takım şeyleri biliyorum kredi 30yapmak gibi..

Benim bir önerim olacak;

Mesela Coğrafya 3 ve 4'ü birden seçersen belki zorunlu derslerden kurtulmuş olabilirsin fakat iki kitaba birden çalışman gerekir :)
Bence Coğrafya 3 ve Seçmeli Coğrafya 3 dersini seçersen, tek kitap'dan 40 soru ile karşılaşır ve daha yüksek notlar alarak geçersin. Haliyle diploma notunda aldığın puanlar ile orantılı olarak yükselecektir. Ağır ama sağlam adımlarla gitmenin daha makul olduğunu düşünüyorum. Yinede siz bilirsiniz ;)
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

mustafa t.

Mesaj gönderen mustafa t. » 25 Mar 2013, 22:07

demek yanındaki sayılar başka bir kitap demek eyvallah :) güzel bir fikir öyle yapayım kitaplar ayrı ayrıysa 3daha mı kolaydır ki.. vay o zaman iki tane ayrı tarih kitabı da almış oluyorum??? iki ayrı Türk edebiyatı kitabı ama bu nasıl olur?

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 25 Mar 2013, 22:12

mustafa t. yazdı:demek yanındaki sayılar başka bir kitap demek eyvallah :) güzel bir fikir öyle yapayım kitaplar ayrı ayrıysa 3daha mı kolaydır ki..
O ekranda sol tarafı kurcala, Zorunlu Dersler diye bir başlık bulacaksın, ona tıkla.

O ekranda çıkacak listedeki tüm dersleri ya vereceksin ya da 3 defa kalıp muaf olacaksın(Dil ve Anlatım hariç).

Ders tercihlerini buna göre yap.

Bu arada numaralar evet farklı kitapları ve dönemleri temsil ediyor.

4 Yıllık eğitim sisteminde 1 eğitim dönemi yarı yıl tatili(15tatil) ile bölünen dönemleri temsil eder.
Her yıl 2 dönem olduğundan dolayı, AÖL de her 2 dönem 1 seneyi temsil eder. Coğrafya 3 Lise 2'nin 1. dönemi Coğrafya 4 Lise 2'nin 2. dönemi demektir.

Toplam 8 dönemin ve kitapların espirisi budur. Bütün dersleri 45 ile geçmek yerine hem zorunlu dersi hemde aynı dersin seçmelisini alarak daha yüksek notlar almanı öneriyorum ben ;)

Kolay gelsin...
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana

mustafa t.

Mesaj gönderen mustafa t. » 25 Mar 2013, 22:26

ALLAH razı olsun sizden öğrenmiş oldum ozaman biz 2.dönem olduğumuza göre 1'lerin hepsini 2'lerle değiştireyim mi? 1'e giremem zaten seçsemde ozaman dimi

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 25 Mar 2013, 22:30

mustafa t. yazdı:ALLAH razı olsun sizden öğrenmiş oldum ozaman biz 2.dönem olduğumuza göre 1'lerin hepsini 2'lerle değiştireyim mi? 1'e giremem zaten seçsemde ozaman dimi

Zorunlu dersler bölümüne baktığınızda en baştan başlayarak dersleri seçiniz. Yani bu durumda zorunlu dersler alanında Dil ve Anladım 1 var iken tutup Dil ve Anlatım 3'ü seçmek olmaz. Buna göre ilk sınavda vermek istediğiniz dersleri seçiniz.

Bir hatırlatma yapmak istiyorum:
Dil ve Anlatım ve Türk Edebiyatı derslerini mümkün mertebe birlikte seçmeye çalışın yakın konular çıkabiliyor. Birebir aynı değildir ama ikisini bir götürmeniz mantıklı olabilir.

2. Dönem ve 3. Dönem kavramını aklınızdan çıkartın, sizin öncelikle zorunlu dersler kısmında bulunan dersleri en baştan başlayarak ya verecek ya da muaf olacak şekilde seçiniz.

Bir excel sayfası açıp plan da yapabilirsiniz. Şu dönemde şu dersi, sonraki dönemde bu dersi seçerim gibi. Planlı programlı olmak her zaman iyidir.

mustafa t.

Mesaj gönderen mustafa t. » 25 Mar 2013, 22:52

Dediğiniz gibi yaptım birden başladım seçmeye şimdi bunun çıktısını alıp götürüyorum ozaman..bir de alan seçme yazıyor alan yok olarak kalabilirmi lise1.sınıf daha alan seçemeyeceğimi sanıyordum ama seçebilirim gözüküyor.

Fen bilimi
Genel kültür
sosyal bilimler
türkçe matematik ve yabancı dil

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 25 Mar 2013, 23:10

mustafa t. yazdı:Dediğiniz gibi yaptım birden başladım seçmeye şimdi bunun çıktısını alıp götürüyorum ozaman..bir de alan seçme yazıyor alan yok olarak kalabilirmi lise1.sınıf daha alan seçemeyeceğimi sanıyordum ama seçebilirim gözüküyor.

Fen bilimi
Genel kültür
sosyal bilimler
türkçe matematik ve yabancı dil
Eğer siz alansız olarak yeni öğrenci şeklinde kayıt oldu iseniz, alansız okumaya devam edeceksiniz, alan değiştiremezsiniz. Alan kaldırılmadan önce alan tercihi yapan öğrenciler mezuniyetine kadar alanlarında kalma hakkı tanındı diye biliyorum.

Ders seçiminizde zorunlu derslere öncelik verdiğinizden emin olunuz.

mustafa t.

Mesaj gönderen mustafa t. » 25 Mar 2013, 23:36

evet geometri sevmediğimden seçmeli biyolojiye verdim sorun olur mu? daha bugün açıldı yoksa yenikayıttım ben.. erişemiyordum bunlara

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 25 Mar 2013, 23:41

mustafa t. yazdı:evet geometri sevmediğimden seçmeli biyolojiye verdim sorun olur mu? daha bugün açıldı yoksa yenikayıttım ben.. erişemiyordum bunlara
Ders seçme işlemi erişimine açıldığına göre sorunsuz olarak evraklarınız onaylanmış. Geometri ileride mutlaka karşınıza çıkacağını unutmayınız, ya o dersi verecek ya da 3 defa kalacaksınız. Eğer bu dönem seçmeseniz bile gittiğinizde o dersin kitabını almaya çalışın, belki fırsat bulur çalışır ve gelecek dönem seçerek o dersi verirsiniz.

mustafa t.

Mesaj gönderen mustafa t. » 26 Mar 2013, 00:04

:D eyvallah çok yardımcı oldunuz.. Daha sorunum olursa buradan sorsam cevap alabilirim değil mi.. Selametle

river

Mesaj gönderen river » 26 Mar 2013, 05:04

Burda yazan tüm dersleri vermek zorundamıyız bir dahaki temmuz sınavlarında ben şuan seçtiğim dersleri seçemeyecekmiyim? Matematikten falan girmek istemiyorum ben ya :D

mustafa t.

Mesaj gönderen mustafa t. » 29 Mar 2013, 03:04

dediğiniz gibi iki coğrafya kitabı almak yerine birini aldım..ortaklardan seçmek yerine seçmeliden seçtim götürdüm adam görünce gülümsedi niye ki :D???

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 30 Mar 2013, 07:33

Ders seçiminde önceliğiniz ortak dersler olmalı. Tabi herkesin stratejisi farklı olabilir. Ben kendi tecrübelerime dayanarak anlatayım:

Yanında ortak yazan derslerin önce 1 lerini seçin. Kredi 30 a dolmadı ise bu sefer yanında 2 yazanları seçin. Bu şekilde tamamlayın. Eğer tüm ortaklar bittiği halde 30 a dolmamışsa o zaman seçmelileri seçin.

Ortak derslere önem vermek mezuniyetinizin erken olması açısından önemli.

2. dönemdesin diye 2 leri seçmek mantıksız geldi bana. Yani konular birbiri üstüne geldiği için genelde önce 1 ler sonra 2 ler sonra 3 ler...... şeklinde seçmek daha iyi. Mesela kimya 1 in konularını anlamadan kimya 2 yi anlamanız zor olacaktır.

Bir de şu önemli. Sizin amacınız bir dersi geçmek ise mesela mat-1 ve mat-2 var ders seçim listenizde. İkisine birden yoğunlaşamam ben bu dönem 1 i alıp güzel çalışıp geçeyim diğer dönemde 2 yi seçer geçerim yüksek not ile derseniz doğru bir yoldur.

Ama amacınız mat dersini geçmek değil de 3 kez sınava girip muaf olmaksa mutlaka o dönem seçebileceğiniz derslerin içinde varsa hem 1 i hem 2 yi seçip sınava girmek daha doğru. Umarım doğru anlatabilmişimdir.

Bu arada bir öğrenci toplam dönemi kaç ise bulunduğu dönem ve altındaki dönemlerin derslerini seçebilir ama üst dönemlerden ders seçemez.
Resim

mustafa t.

Mesaj gönderen mustafa t. » 02 Nis 2013, 09:00

Eyvallah Kriptos kardeşim ders seçimlerini yaptım kitapları aldım birşey şey soracağım oturum zamanları sınav saatlerini gününü nereden öğreneceğim.. Aol'da birşey yazmıyor???

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön