Hangi dönem hangi dersin seçmelisini seçmeliyiz?

Herşey serbest...
Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Hangi dönem hangi dersin seçmelisini seçmeliyiz?

Mesaj gönderen emrah42 » 26 Mar 2013, 23:49

Arkadaşlar seçmeli ders seçerken nelere dikkat edersiniz? Ben öncelikle şunu söyleyim arkadaşlar mesela dil anlatım 3 ile seçmeli dil anlatımın 3 ün konuları aynı bu edebiyat, cografya ve tarih derslerinin seçmelisi içinde geçerli mesela eger ben 3. dönemdeysem dil anlatımı 3 edebiyat 3 cografya 3 tarih 3 derslerini seçtiysem bu derslerin seçmelisinide seçmek sizce daha mantıklı olmazmı bu seçmeli dersleri seçerken öncelikle tabi dersleri seçerken en önemli kural derslere iyi çalışmalıyız az ders seçip çok kredi almak daha güzel olmaz mı? Bu benim düşüncem sizlerle paylaşmak istedim sadece ya sizce?

Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Re: Hangi dönem hangi dersin seçmelisini seçmeliyiz?

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 27 Mar 2013, 01:08

haklısın.. mesela bn türk edbiyatı seçerken seçmelisinide seçiyorum neden çünkü zaten türk edebiyatına çalışıyosun seçmelisinede gir fazladan kredi dil anlatımda hep seçmelileri seçtim coğrafyada ama tarih seçmedim o biraz karısık zaten bu dönem bütün ortak derslerim bitiyor hayırlıysıyla
:)

Kullanıcı avatarı
AÇIK ACEMİ
Doktor

Mesaj gönderen AÇIK ACEMİ » 27 Mar 2013, 05:26

evet bende senin tavsiyenle bende öyle yapıyorum birkaç dönemdir ama son sınavda tarih-3 ve seçmeli tarih-3 derslerini seçtim sınavda seçmelisini geçtim ortağindan kaldım :D
kalan kredi:56 toplam kredi:136

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 27 Mar 2013, 08:11

AÇIK ACEMİ yazdı:evet bende senin tavsiyenle bende öyle yapıyorum birkaç dönemdir ama son sınavda tarih-3 ve seçmeli tarih-3 derslerini seçtim sınavda seçmelisini geçtim ortağindan kaldım :D
Dil ve Anlatım
Türk Edebiyatı
Bu iki dersi seçmesi ile birlikte tercih ettiğinde hızlıca kredileri toparlarsın
Türk Edebiyatı -5- 3
Seç. Türk Edebiyatı -5- 1
Dil ve Anlatım -5- 2
Seçmeli Dil ve Anlatım -5- 3
2 kitap da al sana 9 Kredi :)

2 matematik seçsen bile 8 kredi yapar. ;)
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

“Serbest Kürsü” sayfasına dön